Vegytisztítás


Bőrök, irhák, gyapjúk, szövetek, lakás textíliák tisztítása és kézi vasalásuk, javítási, átalakítási szolgáltatással kiegészítve.

Szeretné, ha ruhatára kedvenc darabjai nem csak megtisztulnának, hanem azokon a szükséges javítások,  átalakítások is elvégzésre kerülnének?

Nálunk mindezt egy helyen érheti el!

Keresse fel üzleteinket és mi formába hozzuk ruhatárát!


A vegytisztítás folyamata

A szolgáltatást olyan textíliákra alkalmazzuk, melyek gyártója a kezelési útmutatóban (textilkreszben) szereplő „P” piktogram feltüntetésével jelzi, hogy az vegyileg tisztítható, vagy kizárólag ezt a tisztítási módot javasolja.

Munkatársunk az egyes  ruha darabok megrendelőktől történő átvételekor elsődlegesen a fent említett kezelési útmutató meglétét ellenőrzi. Amennyiben a gyártói utasításokat tartalmazó cédula már nem található meg, úgy adott ruhadarab tisztítását csak a megrendelő saját felelősségére vállaljuk.

A gépi tisztítást megelőzően speciális foltkezelő eljárásokat alkalmazunk, melyek hatékonysága abban az esetben garantálható, ha a megrendelő pontosan tisztában van a folt eredetével, valamint, ha nem próbálta meg „házilag” eltüntetni azt, mivel a szakszerűtlen foltkezelés hatására a foltok „rögzülhetnek” az anyaghoz.

A vegytisztítási eljárás során a ruhadarabok a jelenleg legkorszerűbb, számítógép által vezértelt Firbimatic márkájú, olasz gyártmányú vegytisztító gépbe kerülnek, ahol egy speciális oldószerben történik a szennyeződések és szagok eltüntetése.

A tisztítás után a foltkezelés sikeressége ellenőrzésre kerül, majd a ruhadarabok kézi vasalása következik, melyet nagy gőznyomású, professzionális vasalóval végzünk a legnagyobb gondossággal.


Varrási-, javítási szolgáltatás

Igény esetén a tisztításra átvett ruhadarabokon az alábbi javítási, átalakítási munkálatokat is elvégezzük:

-          felhajtás

-          beszegés

-          cipzárcsere

-          szűkítés