Matractisztítás


Ágymatracok tisztítása és allergia-mentesítése garantáltan vegyszermentes biotisztítási eljárással.


Szeretne vegyszerek használata nélkül megszabadulni az ágyában élősködő poratkáktól és egyéb egészségre ártalmas baktériumoktól?


Erre a problémára létezik megoldás –   a biotiszítás!


A biotiszítás előnyei

  • nem alkalmazunk szappanalapú, felületaktív tisztítószereket, mert ezek használatakor a korábbi foltok pereme megmarad és a foltok „újraélednek”
  • munkánkat az Ön otthonában (irodájában) végezzük el, így figyelemmel kísérheti az alkalmazott technológia lépéseit és közvetlenül tapasztalhatja meg annak eredményességét
  • gyors száradási idő
  • allergén- és vegyszermentes, higiénikus tisztaság


A rendszeres matractisztítás jelentősége

Az ágybetét a kórok egyik legfőbb hordozója, amit a házipor atka illetve annak ürüléke okoz, kíváló élőhelyet biztosítanak számukra az éjszaka kibocsátott testnedvek, az izzadtság és a "takarosan bevetett ágy" napközben további kitűnő életteret nyújt a fertőzést terjesztő baktériumok fejlődésének.

Általános nézet, hogy rendszeres ágynemű cserével, alkalmankénti porszívózással ez a gond megoldódik, de ez nem így van: a rendszeres matractisztítás egészségügyi szempontból kiemelkedő fontosságú.

Az ágybetétek mindennapi biológiai tisztasága nélkülözhetetlen az allergiás, asztmatikus megbetegedésben szenvedők számára, de mindenki másra is jelentős hatással vannak az ágyakban élősködő házipor atkák, pollenek, a penészgombák, vírusok és baktériumok, melyek koncentráltan telepszenek meg ezeken a helyeken. Az ágyon fekvő ember természetes mozgása miatt ezek az élősködők szinte "felélednek", alvás közben belélegezzük őket, minek következtében különböző megbetegedések, tünetek jelennek meg, mint az ekcéma, tüsszögés, hörghurut, asztma, stb.

Minden matrac kiemelt kockázatot rejt magában egészségügyi szempontból, ezért ahol gyakori az ágyat használók változása (pl. szálláshelyek) ott az egészségügyi törvény szerint is rendszeresen el kell végezni a matractisztítást, az ágybetétek baktériumoktól való mentesítését. Ennek egyik leghatékonyabb megoldása vegyszermentes, széndioxidos mélytisztítást végző matractisztítási módszerünk. Fontos, hogy szálláshelyeken az ágyak minél higiénikusabbak, allergén anyagoktól mentesek legyenek, ezért matractisztítási szolgáltatásunk színvonala összhangban áll a szállodák magas követelményeivel is.

Szálláshelyeknek a matracok tisztításáról, atkamentesítéséről tanúsítványt adunk!


A matractisztítás folyamata

Vegyszermentes biotakarítási technológiánk az ágyhuzaton áthatolva a tömőanyagból is eltávolítja a matracban található élősködőket. Tisztítási eljárásunk során - a fedőhuzat és a tömőanyag fajtájától (memóriahab, kókusz, stb.) függően - alkalmazott ipari berendezésünk átlagban egy oldalról kb. 15-20 cm-es mélységig tud a matrac belsejébe hatolni és tökéletesen eltávolítani a port, atkákat és az egyéb leülepedett szennyeződéseket.

A matracok bedohosodása a rossz használati, tárolási körülmények miatt már nehezebb feladat, a teljes tisztítás nem mindig oldja meg ezt a problémát, ezért a dohos szag megszűnésére a tisztítást követően nem vállalunk garanciát.

Dohosodás megjelenése esetén a tisztítást követően feltétlenül változtatni kell az ágybetét elhelyezésén (keretbe és ágyrácsra helyezni, csökkenteni a helyiség páratartalmát, stb.), mert amennyiben a körülmények nem változnak úgy a kellemetlenség újra bekövetkezik, Ön hiába fizetett érte és mi hiába dolgoztunk...

Károsodás nélkül és tökéletes eredménnyel tudjuk tisztítani a legextrább ágybetéteteket is, így a memóriahabos, gyapjú rátétes, belső elektromos fűtésű, stb. matracokat is.

Tisztításunk során a foltokra különösen figyelünk, igyekszünk azokat is eltüntetni, hogy a matrac ne "csak" tiszta de esztétikus is legyen, de néha eljárásunkra már későn kerül sor és nincs mit tennünk.


Száradási idő

A matracok tisztítását - amennyiben mindennapos használatban vannak - legkésőbb a déli órákig vállaljuk a biztos száradás érdekében. Egész évben végezhető ez a munka, nyáron természetesen a száradási idő jelentősen lerövidül. Az ágybetétek, matracok teljes felületének (mindkét oldalának) tisztítását követően - tekintettel a vastagságra, esetlegesen több fajta rétegre - a teljes száradási idő max. 6-8 óra szobahőmérsékleten, mely természetesen változhat a hőmérséklettől és az átszellőztetési lehetőségtől függően.


Ajánlott tisztítási gyakoriság

- allergia vagy fokozott igénybevétel esetén 1/2 évente

- normál körülmények közötti használat esetén évente

A matracokat legtöbbször használati helyükön tisztítjuk (ágykereten, stb.) Ha levehető és mosható huzat van rajta ne fáradjon vele hogy lehúzza és külön a mosógépben kimossa - a huzatot az ágybetéttel együtt kitisztítjuk. A kész, tiszta matracot úgy helyezzük el, hogy a lehető leggyorsabban kiszáradjon és újra használata vehessék.


A munkavégzés időtartama

- szimpla (egyszemélyes, 90 x 200 cm-es) matrac esetében: kb. 30 perc

- dupla (kétszemélyes 140-200 x 200 cm-es ) matrac esetében: kb. 50 perc

Megjegyezni kívánjuk, hogy munkánk során a maximális hatékonyságra törekszünk, ezért a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk a munkát tökéletesen elvégezni, hogy megrendelőink napi életét minél kevésbé zavarjuk meg látogatásunkkal...

Várható száradási idő szobahőmérsékleten (kb. 20 °C) és megfelelő szellőztetés mellett a matrac vastagságától és összetételétől függően: max. 6-8 óra.

Áraink

Matrac, ágybetét normál 90 x 200 cm egy oldal / minden oldal / db

2200,- / 4000,-

Matrac, ágybetét dupla 140-160 x 200 cm-ig egy oldal / minden oldal / db

3800,- / 6800,-

Matrac, ágybetét extra méretű (160 x 200 cm feletti) egy oldal /minden oldal /db

5000,- / 8000,-

Matrac, ágybetét gyermek 60 x 130 cm-ig egy oldal / minden oldal / db

1000,- / 1800,-

Matrac, ágybetét gyermek 80 x 160 cm-ig egy oldal / minden oldal) / db

1800,- / 3000,-

Kiszállási díj: Fonyódon ingyenes, Fonyód város határán kívül 50 Ft/km

A fentiektől eltérő, az árjegyzékben nem szereplő tétel megrendelése esetén a helyszínen a munka megkezdése előtt adunk árajánlatot.

Extra szennyezettség (nagyon piszkos, vizeletfoltos vagy állati szőrrel telítettség) esetén előzetes egyeztetést követően +20 % felárat számolhatunk.


Dohos szagú matracok tisztítása esetén a szag megszűnésére NEM VÁLLALUNK GARANCIÁT!

„A tisztaság fél egészség”… ezért ne bízza a véletlenre!

 Bízza inkább szakemberre!Időpont egyeztetés: 70/319-5000